Art Print & Digigraphie

Print De Arta

Print de arta

Ultragiclee print este un alt nume pentru printul de calitate artistica folosind tehnologie digitala.

Experienta si intelegerea unicitatii fiecarei lucrari in parte ne-au adus la concluzia ca reproducerea cea mai fina a detaliilor, fie in tonuri de culoare, fie in variatii de negru, se poate obtine folosind tehnica inkjet print cu pigment ultrachrome.

Asta inseamna un sistem calibrat de la monitor la suportul de imprimare. Culoarea, textura si coating-ul acestui suport sunt esentiale pentru un print reusit. Putem realiza formate atipice, folosind o varietate de suporturi de imprimare: hartie mata, semimata, satinata, lucioasa, poroasa, panza, autocolant, cu grosimi variabile (intre 120 si 330 g/mp).

Printul este doar o parte din lucrarea finala. De aceea, pentru a obtine un rezultat bun, trebuie sa gandim intregul proiect. Prin urmare, printul odata realizat, poate fi apoi finisat (hartiile - laminate mat, satin sau lucios; panza – vernisata), apoi montate pe suporturi rigide: fie mousse buretat, plastic sau aluminiu in cazul hartiilor, fie sasiu de lemn in cazul panzei.

Cele mai relevante tipuri de aplicatii sunt cele dedicate domeniului fotografic sau cel al reproducerilor de arta datorita performantelor extraordinare din punct de vedere al rezolutiei de tiparire.

Ca servicii optionale, putem realiza scanarea si retusarea imaginilor (film, diapozitiv, print).

Print De Arta 2

Digigraphie

Certificarea atelierului nostru in sistemul Digigraphie a insemnat o etapa fireasca in dezvoltarea calitatii printului si a intelegerii editiilor limitate realizate de artisti, curatori, galerii de arta si muzee.
Digigraphie este o certificare a unui print obtinut pe una dintre imprimantele profesionale Epson, folosind un set de suporturi de imprimare selectionate - toate acestea testate in laboratoare specializate si garantate pentru o

perioada de peste 60 de ani (in conditii de muzeu – peste 100 de ani, iar in album – peste 200).
Fiecare print Digigraphie este certificat printr-un numar de serie in cadrul editiei, este semnat de artist, stampilat cu marca Digigraphie a atelierului si insotit de certificatul de garantie. Aceasta garantie se refera atat la rezistenta in timp cat si la credibilitatea profesionala.

Destinat in mod preferential artistilor si atelierelor de print, dar si muzeelor si galeriilor de arta, programul a fost lansat in România intr-un context legat in mod explicit de mediul artistic – expozitia Mostra, organizata de Square Media, Epson România si Galeria Universitatii de Arta in primavara 2010.

Marca Digigraphie poate fi utilizata atat pentru realizarea de lucrari de arta fotografica sau digitala cat si pentru reproduceri foarte fidele originalelor (reproduceri dupa lucrari de pictura de pilda). De asemenea, site-ul www.digigraphie.com reprezinta o platforma de promovare pentru artistii Digigraphie care isi pot inregistra si prezenta gratuit portofoliul de lucrari Digigraphie.

Samples - Print & Finishing

Cele mai des folosite combinatii de material imprimat montat pe suport dur (Kapa Line, Kapa Fix, Alucosuper, Forex, Stadur, SmartX)